1. Karkówka marynowana w musztardzie dijon / świeżych ziołach i polskim czosnku
2. Rzemieślnicza lokalna biała kiełbasa grillowa z majerankiem i suszonymi grzybami
3. Szaszłyk drobiowy ze świeżymi warzywami i wędzonym bekonem
4. Skrzydełka z kurczaka zagrodowego marynowane w miodzie gryczanym i jabłkowym piwie
5. Grillowane bakłażany podane z salsą z malinowych pomidorów i wędzonej papryczki chipotle
6. Grillowany oscypek z konfiturą żurawinową i świeżo mielonym różowym pieprzem
Sosy, salsy i dipy: tzatziki / czosnkowy / BBQ / salsa z ogórka i papryczki jalapeño / dip musztardowo-miodowy / pikantny Ajvar
Rzemieślnicze lokalne pieczywo: chleb / bagietki ziołowe / bułki z ziarnami czarnuszki i sezamu
Świeże sezonowe warzywa i chrupiące sałaty z vinegretem
1. Mini steki z polskiej polędwicy wołowej solankowanej na sucho z czarnym fermentowanym czosnkiem i palonym rozmarynem
2. Kociołek węgierski z udźca z Daniela z kiszoną kapustą i leśnymi grzybami gaszony palonym drewnem dębowym
3. Szaszłyki z krewet Black Tiger z salsą z avocado i świeżej kolendry skropione sokiem z limonki
4. Grillowane torciki (pakieciki) z wędzonego tofu marynowanego w sosie ponzu i chrupiącej cukinii
5. Papryki faszerowane indyjskim zielonym curry z indyka i ryżem basmatti
6. Kotleciki z młodego polskiego baranka w glazurze z zielonego pieprzu i gruboziarnistej miętowej soli
7. Ceviche z okonia morskiego zakwaszana cytryna yuzu podane z sałatką z czerwonej cebuli, grubego szczypioru i żółtych słodkich pomidorów
8. Meksykańskie placki kukurydziane (tacos) z wybranymi dodatkami i salsami (Taco Al pastor / Taco carnitas / Taco carne asada)
Rzemieślnicze lokalne pieczywo: chleb / bagietki ziołowe / bułki z ziarnami czarnuszki i sezamu
Sosy i dipy: sos jogurtowy z kaparami i greckimi oliwkami / sos holenderski z piklowanym estragonem / sos śliwkowy z konfiturą pomidorową
Świeże warzywa i sałaty i sałatki ze smakowymi oliwami / kimchi / piklowane ogórki po azjatycku / grillowana papryka w sosie własnym / ćwikła z żółtego buraka i chrzanu
W Top Chefs stawiamy na indywidualne podejście – dopasowujemy smaki, styl i detale do charakteru wydarzenia🍽
Oferujemy pełną personalizację, co oznacza, że możesz stworzyć własne menu od podstaw razem z Tomaszem Soczumskim. Każdy element dopracowujemy z najwyższą precyzją, dbając o jakość i spójność, by finalny efekt był dokładnie taki, jak sobie wymarzysz🔥