Top Chefs Tomasz Soczumski 

T O
P   C H
E F S

Przykładowe menu na imprezy okolicznościowe od 300 pln / os.

Zupa

Tradycyjny polski rosół drobiowy na trzech rodzajach mięsa (kura / kaczka / indyk) / Domowy makaron robiony ręcznie / Natka pietruszki

Danie główne

Policzki wołowe gotowane w warzywnym bulionie / Biały sos ze świeżego chrzanu / Domowe kluski śląskie / Buraczki glazurowane w jabłkowej żelce

Deser

Klasyczny francuski crème brûlée z karmelem z cukru brzozowego i gorącymi malinami

Zimne zakąski

1. Rolady mięsne i mięsa pieczyste własnego wyrobu (galantyna / rolada z kaczki / pieczony boczek po staropolsku / karkówka marynowana w czosnku i lubczyku)

2. Pasztet z dziczyzny z pistacjami i galaretką z czerwonego wina i rozmarynu

3. Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i chrupiącymi ziołowymi grzankami

4. Strudel z ciasta francuskiego nadziewany pieczonym filetem z łososia i duszonym szpinakiem z serkiem ricotta

5. Krewetki w panierce panko z salsą z mango i chilli oraz palonymi cząstkami limonek

6. Mini burgerki z soczystym mostkiem wołowym / serem cheddar / świeżymi sałatami i sosem Dijon

7. Rzemieślnicze świeże pieczywo wypiekane przez naszego piekarza / podane ze smakowymi masełkami

Przykładowe menu nr 2 na imprezy okolicznościowe

Zupa

– Krem z pieczonych białych szparagów / croissant z ciasta ziemniaczanego z pudrem z chorizzo / pesto z czerwonej bazylii i owoców sosny

Danie główne

– Grillowany stek z polędwiczki wieprzowej marynowany w salsie chimichurri / dziki brokuł duszony w orzechowym maśle / puree ziemniaczane z serem bursztyn

Deser

– Suflet czekoladowy z fasolką tonka / sos ze świeżych sezonowych owoców / lody waniliowe z pudrem bezowym

Zimne zakąski

1. Cielęcina w sosie vitello tonnato / tarty ser parmezan / świeza rukola z pieczonymi kaparami

2. Mini kanapeczki z własnym wędzonym pastrami / żytnie pieczywo / sałatka z kiszonej kapusty z sosem worchestershire

3. Carpaccio z pieczonego buraka / balsamiczny winegrete / prażone pestki słonecznika / panierowany ser halloumi

4. Sałatka z podwędzanej piersi z indyka / ryż jaśminowy / piklowana czerwona papryka z ananasem

5. Tatar wołowy z suszonym tartym żóltkiem / marynowane borowiki / mini ogóreczki w zalewie octowej

6. Buffalo wings (skrzydełka z kurczaka) dip czosnkowy i dip guacamole 

TOP CHEFS PERSOLNALIZACJE MENU OD PODSTAW

W Top Chefs stawiamy na indywidualne podejście – dopasowujemy smaki, styl i detale do charakteru wydarzenia🍽

 Oferujemy pełną personalizację, co oznacza, że możesz stworzyć własne menu od podstaw razem z Tomaszem Soczumskim. Każdy element dopracowujemy z najwyższą precyzją, dbając o jakość i spójność, by finalny efekt był dokładnie taki, jak sobie wymarzysz🔥