1. Tatar klasyczny (w kuleczkach) / pikle / marynowane borowiki / mus z musztardy francuskiej
2. Kanapki koktajlowe z rzemieślniczego pieczywa z wolnogotowanym antrykotem wołowym / majonez czosnkowy / miodowe ogóreczki
3. Tortilla a’la Cezar / wędzony bekon / parmezan / grillowany filet z kurczaka
4. Sałatka z marynowanymi krewetkami / kremowy sos teriyaki na ostro / makaron udon / limonka
5. Śledź z Janowa z cebulką (tradycyjny w oleju i occie) / szaszłyczki oliwkowe
6. Tataki z solankowanego łososia Mowi / dip sojowy / sałatka z zielonych ogórków i sezamu
7. Sałatka z perłowej kaszy bulgur w zieonym pesto / tuńczyk w pikantnej paście ajwar / puder z suszonych kaparów
8. Torcik z avocado i krewetek z kawiorem limonkowym
9. Carpaccio z sarny ze świeżą rukolą i suszonymi pomidorami
10. Zimne nóżki w galarecie z jajkami przepiórczymi i żelem octowym
11. Wątróbka cielęca z karmelizowanymi jabłkami w tokaju / chrupiąca grzanka
12. Długodojrzewająca polędwica wołowa / zielony kuskus / mus pomidorowy
13. Orientalna czarna soczewica / smażone chorizo / majonez pietruszkowy
14. Wędzony twaróg / concase z pieczonego buraka / prażona dynia
15. Roladka drobiowa / karmelizowane daktyle / muz kaparowy
16. Tatar warzywny / tapenada / pomarańcza
17. Pate warzywne / chips gryczany / mus z buraka
18. Hawajskie Poke Bowl / ceviche z tuńczyka żółtopłetwego / jaśminowy ryż z syropem cukrowym / azjatycka sałatka z alg morskich
19. Spring rollsy z szyjkami rakowymi i wędzonym tofu / sałatka z avocado i zielonego melona
20. Wołowe tataki karmelizowane w sosie Ponzu / molekularny kawior zlimonowej lemoniady i kolendry
21. Koreczki z bałtyckiego śledzia / panierowana włoska kiełbasa nduja / kiszony ogórek
22. Focacia ziołowa al’a pizza hawajska / pikantne salami / kompresowany ananas
23. Krokiety faszerowane podwędzanym mostkiem wołowym pastrami / grilowane boczniaki / regionalne kolorowe pomidory z Piekoszowa
24. Sałatka z makaronu ryżowego w sosie z tamaryndowca / krążki z kalmarów / fermentowane kimchi z wodnymi kasztanami
25. „Greckie meze” bułeczka pita / humus z ciecierzycy / wegański ser feta / figi nadziewane kurczakiem w zielonym curry
26. Pszenna tortilla / chrupiące warzywa / szarpana wieprzowina
27. Sałatka z prażonej kaszy bulgur / carppacio z buraka / mus z wegańskiego sera feta / orzeszki ziemne
28. Krucha wytrawna tartaletka / nasze pastrami (wędzony mostek wołowy) / konfitura z czerwonej cebuli i borówek amerykańskich / piklowany kalafior w paściehoisin
30. Tatar wołowy / chips z bagietki / marynowany borowik
31. Sałatka Cezar / grilowany kurczak / kapary / parmezan
32. Spring rolls z krewetką i chrupiącymi warzywami / sos słodko kwaśny
33. Carpaccio wołowe / świeża rukola / parmezan
34. Orientalna pierś z kaczki / sos teriyaki / chili
35. Sałatka z wędzonym kurczakiem i ryżem / papryka / ananas
36. Ser halloumi w tempurze / żel ze śliwek
37. Łosoś cieście filo z serem feta / pesto bazyliowe
38. Arancini ryżowe / sos serowy / kapary
39. Mus czekoladowy / kwaśne wiśnie
40. Creme brulle / sos malinowy
41. Roślinne tiramisu / biszkopt / wiśnie w nalewce i liściach kafiru / krem znerkowców i syropu klonowego
42. Waniliowy krem patisserie / korzenne śliwki duszone w winie i miodzie pitnym / chrupiące czekoladowe ciasteczka
W Top Chefs stawiamy na indywidualne podejście – dopasowujemy smaki, styl i detale do charakteru wydarzenia🍽
Oferujemy pełną personalizację, co oznacza, że możesz stworzyć własne menu od podstaw razem z Tomaszem Soczumskim. Każdy element dopracowujemy z najwyższą precyzją, dbając o jakość i spójność, by finalny efekt był dokładnie taki, jak sobie wymarzysz🔥