1. Tradycyjna włoska foccacia / masło z czarnej trufli / wędzona sól w płatkach
2. Solankowany łosoś Mowi marynowany w liściach kombu / krokiet z kaszy jaglanej z warzywami / zielony majonez z lubczyku i świeżej kolendry
3. Orientalny tatar z polskiej polędwicy wołowej (siekany przy gościach) / piklowana dynia z kiszona papryczką chili / chipsy z tapioki / micro liście aksamitki wąskolistnej
4. Consomme z pieczonych malinowych pomidorów / szafranowe pierożki nadziewane szyjkami rakowymi duszonymi w maślanym porze / warzywne diamenciki
5. Polędwica z dorsza Skrei w stylu islandzkim / bisque ze skorupiaków / dziki brokuł perfumowany cytryną yuzu / cremeux z białej kaszy gryczanej i praliny z orzeszków macadamia
6. Schab dojrzewający z z Mangalicy pieczony na kości / jus mięsny z wędzonymi śliwkami / bigos stir-fry z 3 rodzajów kapusty / biała fasola duszona z szynką Jamon
7. Aksamitny sernik z koziego sera / ciastko karmelowe z orzechami laskowymi / top ping z cytrusów gotowany w syropie z trawy żubrowej
1. Patee z bażanta marynowanego w koniaku / piklowany żółty burak / chrupiący chlebek Nan
2. Asiette z homara (tatar / pal sony na ogniu / panna cotta) karmelizowana dynia Nelson w w cukrze palmowym / sałatka z microliści z klarownym winegrecie z gruszki
3. Autorska kanapka pastrami z wędzonym mostkiem wołowym / glazurowana kiszona kapusta w miodzie gryczanym / sos berneński z estragonem / żytnie pieczywo
4. Ucha ze szczupaka gaszona palonym dębowym drewienkiem / szyjki rakowe / warzywa korzeniowe / kiszona cytryna
5. Łosoś Mowi faszerowany confitowanymi ślimakami z masłem pietruszkowym sous vide / canelloni buraczane z sałatką z pieczonego buraka i orzechów laskowych / sos beurre blanc / chrupiący młody kalafior w panko
6. Duszone skoki z zająca w czerwonym winie i świeżych ziołach / veloute grzybowy / gołąbek z włoskiej kapusty z francuskimi ziemniaki i guanciale / zielone mini szparagi z tymiankiem
7. Mus z chałwy i marcepanu / chrunch czekoladowy z wiejską pszenicą / galaretka z czarnej porzeczki / kawior z czarnej porzeczki
W Top Chefs stawiamy na indywidualne podejście – dopasowujemy smaki, styl i detale do charakteru wydarzenia🍽
Oferujemy pełną personalizację, co oznacza, że możesz stworzyć własne menu od podstaw razem z Tomaszem Soczumskim. Każdy element dopracowujemy z najwyższą precyzją, dbając o jakość i spójność, by finalny efekt był dokładnie taki, jak sobie wymarzysz🔥